Svenske eks-landslagsstjerner beskyldte for seksuell trakassering

447

«Tre landslagsspillere sendte meg bilder til sin penis – anklager Gunilla Axén, fotballproff gjennom 80-tallet og siden ansatt i SvFF – Fra 2003 til 2010 ble jeg og andre kvinner utsatte for seksuell trakassering. De hadde en framskutt posisjon i landslaget og de sendte oss skumle bilder. En dag fikk jeg ett til en kjønnsorgan med tekst ‘god morgen Gunilla'».

Navnløse syndere

Axén ville snakke ut mye tidligere, men de andre kvinnene var ikke enige. I tillegg påstår hun at da forbundetspresident Lars-Åge Lagrell ikke trodde på hennes ord.
Nå at sexskandalen i Hollywood har skapt en mediabølge og hashtag #meetoo har gitt mange kvinner mot til å fortelle om liknende historier, er det relativt lettere å fortelle slike hendelser.
Publikum skal likevel ikke finne ut ytterligere morbide detaljer.
«Jeg skal ikke nevne navn – sier Axén – Jeg vet at de skyldige skal bli redde når de lese om saken eller se den på TV. Det er alt jeg vil, for jeg er fortsatt sint».

Forbundet vil undersøke

Lagrell nekter sin involvering og mener at Axén vil ta hevn over han og Forbundet, som hun måtte forlate i 2015.
Generelldirektør Håkan Sjöstrand kommenterer på rent politisk språk: «Jeg er overrasket og sjokkert. Det høres absurd ut – sa han – Vi skal undersøke en sånn alvorlig sak og hvis den uakseptable oppførselen er bevist skal vi reagere».

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

- Annonse -

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -