TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 4 – Odd

447

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 4 – Odd

Nr. 4 – Odds Ballklubb

I år som i fjor har Odd sett bunnsolide ut i vinterens treningskamper og er fortsatt ubeseiret på sju kamper, det til tross for at motstanderen har hett både Vålerenga, Strømsgodset, Lillestrøm eller AaB. Fjorårets bronsevinner virker dermed i aller høyeste grad å være i rute til seriestart 6. april. Etter å ha levert en fantastisk 2014-sesong, som ble kronet med både cupfinale og medalje i serien, går Dag-Eilev Fagermo & co inn i 2015 med en solid dose selvtillit. Klubben har ikke gjort mange forsterkninger, men de to som har kommet inn holder høy, høy klasse. Høyreback Espen Ruud står med 34 A-landskamper for Norge og er en solid tilvekst i dette laget. Den hjemvendte spissen Olivier Occean har tross sine 33 år sett ut som en rund million med sine 6 scoringer mot henholdsvis Strømsgodset og Lillestrøm. De to er, med andre ord, klassesigneringer sett med en norsk klubbs øyne.

Ut har en av fjorårets storspillere Herolind Shala og landslagskeeper Andre Hansen gått. Det virker likevel ikke som at tapet av Shala har påvirket Odd nevneverdig – da spesielt Occean har levert som han har gjort. På keeperplass står 19 år gamle Sondre Rossbach som klubbens nye førstekeeper. Rossbach er Norges kanskje største keepertalent, men mangler som følge av sin beskjedne alder, en del rutine. Dette kan fort bli en liten utfordring for Odd dersom ting begynner å butte litt imot for 19-åringen.

Ellers så oser dette laget av kvalitet over hele linja, og til tross for at Odd ikke har den bredeste stallen i Norge, så har de folk i hvert eneste ledd som holder svært høy klasse. Hele fem spillere har blant annet vært innom det norske A-landslaget de siste to årene. Det sier egentlig sitt. Frode Johnsen, Jone Samuelsen, Ardian Gashi, Steffen Hagen og Espen Ruud er alle norske bærebjelker i sine respektive ledd.

- Annonse -

Kort oppsummert så har Odd nok kvalitet i dette laget, kombinert med en trener som får det beste ut av hver enkelt spiller, til å kjempe om de edleste medaljene også i 2015. Likevel er det en ørliten sjanse for at laget sitter igjen med en aldri så liten «bakrus» etter fjorårets kanonsesong – lik den Strømsgodset virket å ha i 2014. Skulle Dag-Eilev Fagermo og gjengen dog virkelig finne flyten fra første spark på ballen også i år, kommer de til å gjøre dette tipset til skamme. Det skal være sikkert og visst. Likevel tror vi 2015 blir en sesong der man lever litt på fjorårets seiersrus. 4. plass på Odd.

Dag-Eilev FagermoSuksesstrener Dag-Eilev skrev nylig under for fire nye år i Odd.

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Laget oser av kvalitet i så og si hvert eneste ledd på banen.
  • Odd har gjort solide forsterkninger i Espen Ruud og Olivier Occean. Sistnevnte har eksempelvis dunket inn scoringer mot både Strømsgodset (4) og Lillestrøm (2).
  • Frode Johnsen (41) er, tross sin høye alder, fortsatt en spiller som vet hvor målet står. Tippeligaens beste, norske spiss de siste to sesongene.
  • Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo er kanskje den treneren i Norge som har fått mest ut av laget sitt de siste årene med tanke på ressurser. Fagermo skrev nylig under for fire nye år i Skiens-klubben.
  • Odd-stallen 2015 består kun av to spillere som ikke har norsk pass. Det betyr at utlendingskvota ikke engang er i nærheten av å bli fylt opp, noe som gir klubben, i motsetning til mange av sine divisjonskollegaer, stor handlefrihet dersom det skulle være nødvendig.

Minuser (-):

  • Selv om det ikke har sett slik ut i vinter, kan 2015-sesongen fort bære preg av et lag som føler de må levere enda bedre enn de gjorde forrige sesong, altså 2. plass eller bedre. Dette slår ikke alltid positiv ut hos alle.
  • Sondre Rossbach (19) er et fantastisk keepertalent, men til førstekeeper å være mangler han en del rutine. Noe mer betryggende er det ikke at andrekeeper heter Viljar Myhra og er like gammel.
  • Noe tynt på stopperplass bak førstevalgene.

 

Antatt førsteellever:

Sondre Rossbach – Espen Ruud – Lars-Kristian Eriksen – Steffen Hagen – Thomas Grøgaard – Fredrik Nordkvelle – Ardian Gashi – Jone Samuelsen – Ole Jørgen Halvorsen – Frode Johnsen – Olivier Occean

 

Se opp for:

Thomas Grøgaard. 21-åringen var bunnsolid på venstreback i fjor og fikk også din debut på A-landslaget. 2015 kan fort bli et enda større år for Grøgaard.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -