Toppkamp endte uavgjort tross rødt kort

190

Lørdag kveld, klokken slår 1830 og det er rundens toppkamp. Bayer Leverkusen tar i mot Bayern Munchen på BayArena.

Sist møte vant Bayern hele 3-0 på Allianz Arena og nå ville Leverkusen kjempe for å ta alle de 3 poengene.

Kampen startet med at Leverkusen hadde litt for stor respekt for lederne i Bayern München, men Leverkusen stå sterkt og gjør det vanskelig for Bayern å komme seg igjennom. Det er ingen store sjanser halvveis ut i omgangen, begge lagene stanger mot forsvaret, men Toprak kommer til en mulighet med hode, men den tar Neuer. Det var den største sjansen i første omgangen, noe Leverkusen må være fornøyde med. Bayern stiller uten skadede, Boateng, Martinez, Ribery, Götze og Benatia.

Andre omgangen sparkes i gang og det er Bayern som kjører presset. Både Leverkusen og Bayern gjør sine første bytter etter 52 minutter spill. Kort tid etterpå er det Robben som raser mot kassen til Leno, med 3 Leverkusen spillere løpende etter. Men Wendell gjør en perfekt takling og får hindret Robben i en mega sjanse. Der kunne det vært rødt kort om ikke taklingen ble så bra som den ble.

Müller kommer til kampen største sjanse etter at Coman kommer seg fri og slår et innlegg mot innbytter Müller som ikke helt får kontroll og skuddet går like over tverrliggeren til Leno. Men det ble ikke siste muligheten for Müller for få strakser etter får han enda en gyllen mulighet da Douglas Costa slår et innlegg mot Müller, men avslutningen er ikke slik vi er helt vant med og skuddet går utenfor.

Toprak kommer til en god mulighet igjen, men til ingen nytte for vertene. Så er det Lewandowski som får ballen rundt 16 meteren og skyter på direkten, hele stadion holder pusten og ser at skuddet går så vidt utenfor kassen til Leverkusen.

Minutter etter blir Chicharito taklet og det er Alonso som tar han ned. Problemet er at Alonso hadde gult fra før og får dermed marsjordere og må forlate banen. Bayern har nå 10 mann på de siste 5-6 minuttene. Kan Leverkusen ta alle poengene på hjemmebane ?

Brandt kommer til en god mulighet rett etterpå, men skuddet går utenfor målet til Manuel Neuer. Sebastian Rode får kampen siste mulighet da han får ballen tilslutt etter et innlegg fra Coman. Rode prøver å curle ballen i hjørnet, men treffer ikke skikkelig og Leno fanger den og setter i gang spillet med en gang. Men dommeren blåsernog det ender med poengdeling for Leverkusen og Bayern München, noe som absolutt er fortjent for begge lagene etter denne prestasjonen.

Bayer Leverkusen – Bayern München 0-0 (0-0)

Mål: –

Gulekort: –

Rødt kort: Alonso (2 gule), Bayern.

Tilskuere: 30 210

Leverkusen: Leno – Jedvaj (Hilbert 52?), Tah, Toprak, Wendell – Kampl, Kramer – Bellarabi (Mehmedi 87?), Calhanoglu – Hernandez, Kiessling

Bayern München: Neuer – Alaba, Badstuber, Kimmich, Lahm – Alonso – Costa, Coman (Rode 82?), Vidal (Thiago 52?), Robben (Müller 60?) – Lewandowski

Innlegget Toppkamp endte uavgjort tross rødt kort dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com