Ulrich Hoeneß er tilbake som «president» for Bayern München

122

Ulrich Hoeneß (Uli Hoeness) ble fredag gjenvalgt som president for Bayern München. 

I februar ble han løslatt fra fengsel etter å ha sonet en dom for skatteunndragelse.64-åringen Hoeness var den eneste presidentkandidat. Da den sittende presidenten Karl Hopfner, ikke valgte å stille opp – etter en avtale med Hoeness. Hoeness skal i gjennom flere år ha drevet å jukset med tyske myndigheter, hvor vi snakker om en sum på rundt  200 millioner kroner, og i 2014 ble han dømt til tre og et halvt år i fengsel.

Men etter bare 21 måneder i fengsel, ble han løslatt i februar. Allerede i januar 2015 fikk Uli Hoeness,lov til å forlate fengslet og den friheten valgte han blant annet å bruke i Bayern Münchens ungdomavdeling. Hans retur som president blir møtt med begeistring blant flere av de største personlighetene i tysk fotball. 

– Det er fantastisk for Bayern München og fansen at han nå kommer tilbake.

- Annonse -

– Han er ingen engel, og han er ikke uten feil, men han har betalt for feilene, sier den tidligere toppspilleren Matthias Sammer, som tidligere i år gikk av som sportsdirektør i Bayern.

Günter Netzer, som bidro til å vinne VM i 1974 sammen med Hoeness og Vest-Tyskland, ser ingen problem i at presidenten er tilbake etter sin dom for skatteunndragelse.

– Det ville vært galt hvis Uli Hoeness hadde bestemt seg for ikke å komme tilbake, sier Netzer.

Hoeness var fra 1979-2009 leder for Bayern München. I 2009 tok han over som president etter Franz Beckenbauer.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -