Union Berlin skrev historie når de sikret opprykk til 1. Bundesliga

505
Union Berlin skrev klubb historie og skal spille i 1. Bundesliga neste sesong. Bilde: Wikimedia. Union Berlin logo

Union Berlin skrev historie, klubben skal for første gang spille på øverste nivå i tysk fotball.

Etter 2-2 i første kamp i Stuttgart visste unions spillerne at de ville rykke opp med 0-0 på eget gress. Men det var en kamp som var preget av en masse nerver fra begge aktørene, men mest av alt var det nok enorme mengder med nerver blant Union-fansen, etter at VfB Stuttgarts Dennis Aogo klinket ballen i mål på et frispark i starten av kampen. Målet ble annullert etter at dommeren tok en titt på video, fordi en offsideplassert Stuttgart-spiller sperret sikten til Union Berlins keeper.

Gjestene fra Stuttgart styrte kampen før pause, for hjemmelaget hadde store problemer med å komme til sjanser foran gjestenes mål. I andre omgang var gjestene nødt til å ta enda flere sjanser, og sendte flere spillere i angrep, hvilket åpnet for rom for hjemmelaget. To ganger traff ballen stolpen etter avslutningsforsøk fra Union Berlins spillere.

De forbrente sjansene fikk ingen betydning. For etter 90 + kunne opprykksfesten starte for klubben. Ryerson fra Lyngdal spilte for øvrig hele kampen. Han fikk muligheten da høyreback og kaptein Christopher Trimmel måtte sone karantene, etter å ha pådratt seg sitt 10. gule kort for sesongen i den første playoffkampen.

Med Union Berlin i Bundesliga vil Berlin ha to lag i kommende serien neste sesong. Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spiller for Hertha. Så det kan bli litt av et derby i hovedstaden neste sesong.

- Annonse -

Berlin-forstaden Köpenick har en kultstatus i Tyskland på grunn av sin intime stadion og fanatiske atmosfære på kampene. Det også at fansen eier klubben.

Før Berlinmurens fall spilte Union i den østtyske ligaen. Etter den tyske gjenforeningen har klubben hittil vært og var bare for noen sesonger helt nede i fjerde nivå i ligahierarkiet.

Union Berlin vil være den femte klubben fra den tyske hovedstaden som får prøve seg i toppdivisjonen i tysk fotball. Selv om det bare er Hertha Berlin som har overlevd fast oppe i 1. Bundesliga. Tasmania Berlin og Blau-Weiss 90 Berlin begge fikk bare en sesong, mens Tennis Borussia Berlin spilte to sesonger på midten av 1970-tallet

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -