Viking vant cupfinalen mot Haugesund

284
Bilde: Sören Döpker, Fotballnerd.no.

(Haugesund – Viking 0-1) Viking FK har vunnet cupfinalen 2019. Zlatko Tripic avgjorde kampen mot FK Haugesund fem minutter etter pausen.

Viking-kapteinen tok ansvar etter at han blitt lagt i bakken av Mikkel Desler Puggaard i boksen og Viking hadde fått tildelt et straffespark. Fra krittmerket var Tripic trygg og scoret målet som skilte lagene.

Sjansefattig før pausen

I en sett under ett jevn åpning klarte Viking å skaffe seg et lite overtak. Til tross for det, skulle det ta en liten stund før det ble produsert målsjanser på Ullevaal Stadion.

Etter et drøyt kvarter skapte Haugesund kampens første mulighet. Niklas Sandberg slo et innlegg fra høyre i boksen. Kristoffer Velde fikk heade fra fem meter, men avslutningen traff kun Sondre Flem Bjørshol.

Bjørshol var også involvert i Vikings første gode mulighet noen minutter senere. Etter en overgang ble Zlatko Tripics avslutning blokkert. Ylldren Ibrahimaj snappet opp returen og spilte gjennom Bjørshol på høyre side av sekstenmeteren. Høyrebekken la ballen tilbake foran målet fra dødlinjen. Benjamin Kallmans avslutning fløy imidlertid til siden for mål.

Deretter fortsatte Viking å være det beste laget, produserte dog først og fremst halvsjanser. Ibrahimajs uplasserte heading var ingen utfordring for Helge Sandvik. Etter et hjørnespark oppstod kaos i Haugesund-forsvaret som ingen Viking-spillere klarte å utnytte. Kristian Thorstvedts avslutning etter et frispark endte opp på tribunen.

Haugesund fikk sin siste farlige situasjon før pausen i gave fra Iven Austbø. Viking-keeperen ville slå en lang ball etter et tilbakespill, men skjøt rett i kroppen til Velde. Fra kort hold var Haugesund angrepsspiller ikke i stand til å kontrollere ballen som rullet forbi stolpen.

Tripic-straffe sikret Viking cupgull

Fem minutter etter pausen fikk Viking tildelt et straffespark. Laget fra Stavanger spilte seg i en meget god posisjon i sekstenmeteren. Til tross for at Sandvik hadde forlatt målet sitt, fikk ikke Viking avsluttet. Situasjonen endte med at Tripic gikk i bakken etter en duell med Mikkel Desler Puggaard. Dommer Espen Andreas Eskås pekte på straffemerket. Tripic var trygg fra elleve meter.

I det følgende tok Haugesund styring av kampen. Til tross for noen avslutninger og lovende situasjoner, ble Austbø med det første ikke satt på større prøver.

Først etter halvspilt omgang skapte Haugesund sin første store mulighet etter pausen, da Martin Samuelsens heading etter en corner fløy forbi krysset. Fem minutter senere måtte Austbø gripe inn. Samuelsens skudd fra utenfor boksen styret Vikings sisteskanse til hjørnespark.

Viking, som hadde blitt litt passive etter scoringen, hadde sin største mulighet etter scoringen etter et hjørnespark. Runar Ullaland Hove vant duellen ved bakerste stolpe. Jan Douglas Bergqvist klarte så vidt å blokkerer Ibrahimajs heading mot åpent mål.

Mot Vikings solide forsvar klarte ikke Haugesund å skape mye mot slutten av kampen. Kun Christian Grindheim var nær utligningen da han fikk heade etter Puggaards innlegg. Kapteinens forsøk gikk over tverrliggeren. Cupfinalen 2019 endte dermed med seier til Viking.