Hamburger SV taper åpningskampen i 2. Bundesliga

243
Hamburger SVs første kamp i 2. Bundesliga endte med tap. Bilde: Wikimedia, Hamburger SV logo

Hamburger SV har tapt sin første kamp i 2. Bundesliga noensinne. Holstein Kiel slo Hamburg 3-0 på Volksparkstadion i Hamburg.

Før sesongen var Hamburg blant de fremste favorittene til å rykke opp. Til tross for at klubben rykket ned til 2. Bundesliga for første gang noensinne, var det mye eufori blant supporterne.

Hamburg sterke i starten

Det var hjemmelaget som begynte kampen best. Ito hadde hjemmelagets første sjanse etter kun tre minutter, men bommet hårfint på mål. Jairos avslutning etter seks minutter ble mislykket. Det samme ble Kronholms pasning etter hjemmelagets høye press, men Holtbys lobb havnet utenfor målet.

Kiel kom seg bedre inn i kampen etter rundt 20 minutter, og fikk bedre kontroll på Hamburgs angrepsspillerne. Hjemmelagets eneste mulighet i resten av omgangen hadde Narey, men også han bommet hårfint på målet. Kiel prøvde å spille mer offensivt, og hadde en stor mulighet rett før pausen. Honsak gjorde det dog ikke bedre enn Hamburgs angrepsspillerne, og satte ballen til siden for mål.

Tre scoringer i andre omgang

I andre omgang var det Kiel som hadde den første muligheten: Pollersbeck måtte redde mot Serra. På den andre siden tvang Narey Kronholm til en fin redning.

Etter 55 minutter scoret Kiel. Lee, som var den sentrale spilleren i Kiels angrepsspill, spilte ballen til Meffert. Midtbanespilleren skrudde ballen i krysset fra 16 meter.

Hamburg virket sjokkerte i noen minutter, men prøvde fortsatt å finne løsninger mot Kiels forsvar. Janjicics skudd fra 20 meter reddet Kronholm. Hamburgs største sjanse i denne perioden hadde Narey da han fikk ballen etter et innlegg på andre stolpen, men ikke klarte å styre den på målet.

En feil i oppbygningen sørget for Kiels andre mål. Pollersbeck og Steinmann rotet bort ballen mot Kiels høye press. Lee fikk ballen i sekstenmeteren, og viste sin oversikt med en fin pasning på Kinsombi. Innbytteren hadde ingen problemer med å få ballen i målet.

Selv med 0-2 ti minutter før slutt gav Hamburg aldri opp. Hjemmelagets siste sjanse hadde Holtby, men på nytt var Kronholm til stede. På den andre siden fikk gjestene større rom, og Pollersbeck reddet mot Honsak.

På overtid klarte Honsak til slutt å score. Etter at Hamburg tapte ballen, var Kiel kjappe på overgangen. Kinsombi sendte Honsak alene mot Pollersbeck, og østerrikeren gjorde ingen feil denne gangen. Kiel, som ble bedre jo lengre kampen varte, vant til slutt ikke ufortjent, men med for mange mål.

– Kampen glapp for oss

– Vi gjorde det bra de første 20 minuttene, men etter det glapp kampen litt for oss. Da var det jevnt på banen. I andre omgang klarte vi ikke å sette opp spillet vårt. Kiel var best i duellene, og målene er en logisk konsekvens. Vi taper fortjent. Om vi scorer på mulighetene vi har i starten blir det likevel en annen kamp, analyserte Hamburgs trener Christian Titz.

Kiels trener Tim Walter var fornøyd etter seieren i sin første proffkamp som trener.

– I andre omgang presset vi bra, forsvarte oss bra, og overgangene var gode. Etter begynnelsen trengte vi mer mot, mer ro, flere posisjonsbytter, å agere mer og å spille mer fotball. Alt dette gjorde vi. Vi har tre poeng, ikke mer. Neste uke fortsetter vi, da vil vi ha tre poeng til, sa Walter til NDR.

Kiel møter Heidenheim på hjemmebane neste uke, mens Hamburg reiser til Sandhausen.