NT-ligaen avd. 3: Intervjuer og kampfakta 5.runde: Express IL med årets første poeng

625
Express IL - Brodd endte 1-1 og hjemmelaget fikk sitt første seriepoeng i år. Foto: Express IL facebook.

Express og Brodd delte poengene i 1-1 kampen som ble spilt 13.mai, og det var det første poenget til Express i årets sesong. Start 2 er det eneste laget med full pott etter 5 kamper, mens Staal Jørpeland og Fløy er bokført med 12 poeng.

Staal Jørpeland vant 1-0 borte mot Sola, og målscorer: Even Østensen (selvfølgelig)

Pors vant 5-1 over Viking 2

Resultater 5. serierunde:

11/5: Sola – Staal Jørpeland 0-1 (SJ: Østensen 73)

Even Østensen ble matchvinner for Staal Jørpeland da han scoret sitt syvende seriemål i det 73.min foran 50 tilskuere på Sola stadion. Staal Jørpeland ligger på 2.plass på tabellen etter 4 seirer og et tap etter de 5 første serierundene i likhet med Fløy.

fotballnerd.no fikk følgende analyse av kampen fra målscorer, Even Østensen: – 1. omgang var rotete for Staal. Vi gjorde mange personlige feil, og Sola kom til flere store sjanser. Vi var heldige at vi ikke lå under til pausen. 2 omgang var vi mer med i kampen, men Sola hadde mest ball, og flest muligheter. Staal var effektive og fikk det ene målet vi trengte. Kan vel si at vi var litt heldige som fikk med oss 3 poeng hjem til Jørpeland!, avslutter Østensen til fotballnerd.no

13/5: FK Tønsberg – Madla 1-1 (T: Wallem 23 str /M: Talge 43)

Hjemmelagets spiller, Harald Danielsen, fikk rødt kort 5 min før slutt grunnet 2 gule kort i kampen.

13/5: Pors – Viking 2 5-1 (P: Shala 26, Larsen 45, Næss 71, Romsdalen 79, Lauritsen 89 /V: Michalsen 58)

Pors vant komfortable 5-1 over gjestene fra Stavanger og fotballnerd.no fikk følgende analyse fra hjemmelagets spiller, Kjetil Svarteberg: – Vi var det klart beste laget fra start, og produserte flere småfarlige målsjanser før vi fikk hull på byllen ca 30 min ut i kampen. Så fikk vi 2-0 rett før pause. Følte vi hadde kontroll hele kampen, dem hadde ikke så mye å komme med. Dem fikk en straffescoring når vi er uheldig og klarerer ballen i egen spiller innenfor 16 meteren. Men ellers bra kamp, spesielt den siste halvtimen. Da får vi skikkelig tempo i spillet vårt, avslutter Svarteberg til fotballnerd.no

13/5: Express – Brodd 1-1 (E: Andås 53 / B: Uldal 50)

Hjemmelagets spiller, Amid Arezou, fikk rødt kort etter 61 min, etter å ha pådratt seg to gule kort i kampen.

fotballnerd.no fikk følgende analyse av kampen fra hjemmelagets spiller og kaptein, Tore Erik Skeimo Løvås: – Kampen var jevnspilt og det meste av spillet foregikk rundt midtbanen, så ingen av lagene skapte de helt store sjansene. Vi gikk inn med 0-0 til pause. Tidlig i andre omgang scorer Brodd på et flott langskudd. Like etter utligner vi etter ett minst like flott skudd på frispark. Kampen blir mer energisk og vi får ett korrekt idømt rødt kort. Dette ødelegger naturligvis vår rytme i kampen. Resten av kampen presser Brodd hardt på. Vi forsvarer oss godt og kjemper sammen som ett lag. Kampen ender 1-1 og vi er ganske fornøyde med det etter å ha spilt en halvtime med 10 mann, avslutter Løvås til fotballnerd.no

13/5: Halsen – Lura 2-1 (H: Hem 46, Lukungu 88 /L: Grelland 94)

14/5: Sandnes Ulf 2 – Fløy 1-2 (SU: Aasen 78 / F: Norheim 46, Mikkelsen 50)

Fløy vant 2-1 borte mot Sandnes Ulf 2 og har sanket 12 poeng som gir en 3.plass på tabellen.

her et referat fra Fløys facebook-side: Kampen åpnet med stor innsats fra begge lag, og det ble produsert sjanser begge veier. Nærmest var Fløy, men Henrik Markussen i Fløyburet måtte ved ett tilfelle ta fram sitt beste for å hindre scoring. Nærmest scoring i første omgang var Dardan Dreshaj da han alene gjennom ikke klarte å sette ballen i mål bak Sandnes Ulf sin meget gode keeper.

Utover første omgang tok våre gutter mer og mer over initiativet i den forholdsvis sterke motvinden, så det var en optimistisk trenerduo Mattias Andersson og Nikloa Trajkovic som gikk i garderoben til pausen.

Og i andre omgang var det i realiteten spill mot ett mål, bare avbrutt av en flott Sandnes Ulf redusering ti minutter før slutt. Men våre gutter gikk knallhardt ut etter pause og de ti første minuttene var ballen nesten utelukkende på motstanderens halvdel, noe som også resulterte i to scoringer.

Først var det John Olav Norheim som i det 47. minutt scoret på ett av de utallige hjørnesparkene som skapte mange farlige situasjoner. Johan Naglestad headet Nikolai Harris’ hjørenspark tilbake i feltet der John Olav Norheim kunne heade ballen rolig i mål. Deretter var det Magnus Ask Mikkelsens tur til å dundre ballen i mål etter fint gjennomspill i det 55. minutt.

Etter denne scoringen fortsatte det med et markant Fløyovertak som resulterte i mange sjanser både etter spill og dødballer. Derimot klarte Sandnes Ulf å redusere etter fine kombinasjoner på høyresiden som resulterte i innlegg foran mål som ble headet pent i krysset.

Seieren var i realiteten aldri truet etter reduseringen, men spenningsnivået var høyt på Fløybenken og blant Fløysupporterne.

Best var kaptein John Olav Norheim (bildet) som styrte troppene på en glimrende måte fra sin stopperposisjon. Jonna bidro i tillegg med meget solid stopperspill. Henrik Dahlum bidro med kraftfullt og kreativt spill i lange perioder, og Henrik Andersen var også meget solid som ballfordeler på midten. Ros også til keeper Henrik Markussen for rolig og myndig keeperspill, og for et par meget bra inngripener.

John Olav Norheim, målscorer for Fløy . Foto: Fløy, facebook

15/5: Start 2 – Bryne 2 3-1 (S: Christensen 24, Hansen 43, Ugland 86 /B: Selvmål 48)

Start2 vant 3-1 og står fortsatt med full pott: 5 seirer og 15 poeng!