Rosenborg klarte ikke vinne hjemme mot Kristiansund

320

I Eliteseriens andre runde tok Rosenborg imot Kristiansund på Lerkendal. Bortelaget åpnet best og ledet 1-0 til pause, men trønderne slo tilbake med to raske mål tidlig i andreomgang. Ti minutter før slutt satte trønderen Bendik Bye inn utligningsmålet for gjestene, og sørget med det for et overraskende uavgjort-resultat i årets første seriekamp på Lerkendal.

Daouda Bamba scoret kampens første mål etter 11 minutter og satte med det en støkk i hjemmesupporterne. Rosenborg forsøkte å utligne med maktet ikke sette ballen i mål før pause. Etter pause derimot startet RBK i et høyere tempo og utlignet ved Samuel Adegbenro seks minutter ut i omgang to. Bare to minutter senere sendte Anders Konradsen Rosenborg i ledelsen og det så ut som om alle poengen skulle bli værende i Trondheim.

Ettersom Kristiansunderne ville det annerledes så endte begge lag med å få med seg ett poeng. På overtid var også gjestene svært nære og ta med seg alle poengen med i bussen hjem, men Demba Bamba var ikke dyktig nok i avslutningsøyeblikket.

Verken hjemmepublikummet, vertene, eller trener Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med resultatet, men Ingebrigtsen sa følgende etter kampen: «Bekymret er jeg ikke, vi har spilt to serierunder, men poengfangsten er litt tynn. Vi er nødt til å stramme til og bli bedre. I disse to kampene synes vi at vi har sluppet til for enkle mål. Det må bli vanskeligere å score på oss. Vi hadde mye som var bra offensivt i dag

Den store favoritten til Eliteseriegullet i 2018 har dermed åpnet sesongen under pari, og har ikke åpnet dårligere siden 2011. Neste kamp for Rosenborg er borte mot Odd etter landslagspausen, 2. April. Da bør trønderne snu den negative trenden og sikre seg årets første trepoenger.