Hertha Berlin vant toppoppgjør

349

Det var duket for toppoppgjør på Olympiastadion i Berlin da Hertha tok imot Köln lørdag ettermiddag. Før kampen lå Köln helt oppe på 2. plass, mens Rune Jarstein, Per Ciljan Skjelbred og co. lå på 4. plass. Hjemmelaget fikk en god start da kaptein Vedad Ibisevic sendte dem i ledelsen med en perfekt plassert avslutning etter 12 minutter. Köln kom mer med i kampen utover i omgangen, men det meste handlet om kriging på midtbanen og lagene skapte få sjanser.

Köln fortsatte å kjøre på etter pause og spilte seg til stadig flere sjanser. I det 65. minuttet fikk de endelig hull på byllen, da Anthony Modeste kunne avslutte fra kloss hold. Modeste er nå toppscorer i Bundesliga med 8 mål på like mange kamper.

Niklas Stark jubler etter å ha headet inn seiersmålet for Hertha.

Gleden skulle imidlertid ikke bli langvarig for Köln, for 9 minutter senere stanget Niklas Stark Hertha tilbake i ledelsen etter et smart dødballtrekk. Köln trodde de hadde sikret seg ett poeng da Artjoms Rudnevs sendte ballen i nettet, men målet ble annullert etter en takling på Herthas Marvin Plattenhardt.

Dermed endte det 2-1 til Hertha, som klatrer opp på en 2. plass før søndagens kamper. Köln ligger på sin side på 4. plass etter lørdagens kamper. Hertha møter Hoffenheim (som for øyeblikket ligger på 3. plass) borte neste helg, mens Köln tar imot Hamburg hjemme på RheinEnergieStadion.

Kampfakta:

Hertha BSC – 1. FC Köln (Olympiastadion) 2-1.

Mål: Ibisevic og Stark (Hertha BSC), Modeste (1. FC Köln).

Gule kort: Sebastian Langkamp (Hertha BSC), Dominique Heintz (1. FC Köln).

Hertha BSC: Jarstein – Weiser, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Stark – Esswein (Schieber 68′), Kalou (Allan 83′), Harraguchi – Ibisevic (Allagui 91′).

1. FC Köln: Horn – Sørensen, Mavraj, Heintz (Rudnevs 79′), Hector – Risse, Höger, Lehmann, Rausch (Zoller 68′) – Modeste, Osako (Bittencourt 46′).

Banens Beste: Niklas Stark. Solid ballvinner på midten og stanget også inn vinnermålet.

Tilskuertall: 60000.