Özil og Gündogan kritiseres for møte med Erdogan

185
Arsenals Mesut Özil og Manchester Citys Ilkay Gündogan kritiseres for et møte med Tyrkias president Erdogan. Bilde: Wikimedia.

Mesut Özil og Ilkay Gündogan, tyske landslagsspillere med tyrkiske røtter, kritiseres for et møte med Recep Tayyip Erdogan. Den tyrkiske presidenten har fått drakter av begge spillere i London. Den omstridte Erdogan befinner seg for tiden i valgkamp fram mot valget 24. juni.

- Annonse -

I tillegg til Özil og Gündogan har også den tyrkiske landslagsspilleren Cenk Tosun overrakt en drakt til Erdogan. Alle tre spillere poserte med Erdogan i forbindelse med draktoverrekkelsen. Gündogan signerte sin drakt med ordene “for min president”.

Özils og Gündogans møte og tilsynelatende støtte til Erdogan falt ikke i god jord hos det tyske fotballforbundet (DFB).

– DFB respekterer og akter selvfølgelige den spesielle situasjonen til våre spillere med migrasjonsbakgrunn. Men fotballen og DFB står for verdier, som herr Erdogan ikke respekteres tilstrekkelig. Derfor er det ikke bra at våre landslagsspillere lar seg misbruke for hans valgkamp. De har nok ikke hjulpet vårt integrasjonsarbeid med dette, skriver DFB-presidenten Reinhard Grindel på twitter.

Mens Özil så langt har vært taus om møtet, har Gündogan kommet med en uttalelse.

– Til tross for all den rettferdige kritikken har vi på grunn av respekten for presidentembetet bestemt oss for denne høflighetens gest. Det har aldri vært mening å være politisk med dette, eller å støtte valgkampen. Som tyske landslagsspillere bekjenner vi oss til DFBs verdier og er klare over vårt ansvar. Fotball er vårt liv, og ikke politikk, siteres Gündogan i den tyske avisen Bild.

Kommentarer

kommentarer