Snart er Eliteserien tilbake igjen!

161
Kasper Junker skal være på vei til medisinsk test. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Gleder du deg? Det gjør vi! For det blir jo utrolig spennende å se om noen kan stoppe Bodø/Glimt i 2021, eller om de kommer til å overkjøre alle igjen. På en måte får vi jo håpe at sistnevnte ikke skjer igjen, for da blir det jo ikke så spennende denne sesongen heller. Men, på en annen side må vi jo også si at det var imponerende det de gjorde, og om de klarer det to år på rad, i et år som skal sies ikke er det enkleste å konkurrere i. Men sånn er det jo for alle, og takket være deres gevinst i 2020 har de definitivt favorittstempelet, selv om Molde og Rosenborg kommer til å bli gode konkurrenter. Molde har jo kunnet vist seg frem på et veldig høyt nivå i Europa League, selv om det sa stopp mot Granada. Men om du benytter deg av en referansekode er det jo sånn at du kanskje for gode odds når du skal legge innsats på hvem som blir vinneren av Eliteserien 2021?

Snart er Eliteserien tilbake. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Det er jo naturlig med tanke på den ekstreme prestasjonen i 2020 at Bodø/Glimt blir sett på som den store favoritten, men det er et lite knippe med lag bak som kan true. De nevnt ovenfor, Rosenborg og Molde er naturlige å tenke på, men nå som Dag Eilev Fagermo har enda et år med Vålerenga under beltet bør man se tegn til større forbedringer derfra. Og bronsen fra 2020 vil nok gi mannen fra Bærum tro på at mer kan komme neste sesong. Men også for Vålerenga har det vært en vanskelig oppladning, og som vi har sett i de store europeiske ligaene inneværende sesong, så vil det komme overraskende resultater, og lag som vil gjøre det både bedre enn forventet, og lag som vil gjøre det dårligere. Hvem som har best forberedelse vil nok utgjøre en stor forskjell sånn sett, og Molde med deres Europa League kamper kan gi dem en fordel faktisk.

Det som også er litt interessant er at når det gjelder nedrykksstriden så er det ingen klare favoritter som man kan peke på. Med tanke på at de nyopprykkede lagene er Lillestrøm og Tromsø så føler man at de aller fleste av de største lagene i Norge er med. Det er klart, et lag som Mjøndalen vil kanskje alltid være rundt nedrykksområdet, og det vil jo alltid være noen som skuffer og roter seg ned et sted som de ikke hører helt hjemme muligens.

Uansett er det viktigste at Eliteserien er tilbake, og det blir en sesong med mye drama og mye følelser, og vi håper at den høye kvaliteten vi så i 2020 kan gjenta seg i år. Så er det også vel ikke for mye å håpe på at vi får Glimt i et eventuelt Champions League gruppespill? Og kanskje noen i Europa League også med Molde, Vålerenga og Rosenborg? Da blir jo 2021 virkelig et spesielt år, så det er noe å se frem til!

- Annonse -

Les også: Fra Mjøndalen til FK Haugesund

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -