Effektive Mainz med storseier mot Freiburg

91

(Mainz – Freiburg 5-0) Etter fire tap på rad har 1. FSV Mainz 05 klart å vinne igjen i Bundesliga. Meget effektive spisser og en sterk keeper sikret hjemmelaget seieren mot SC Freiburg.

Freiburg var sterke i begynnelsen, mens Mainz ikke kom seg inn i kampen. Pascal Stenzel hadde kampens første store mulighet etter ni minutter da han skjøt fra over tjue meter. Mainz-keeperen Florian Müller fikk en hånd på skuddet og reddet ballen i tverrliggeren.

Mainz klarte etter hvert å hevde seg i forsvaret, men skapte ingenting offensivt. En stor tabbe av Freiburgs sisteskanse Alexander Schwolow sørget dog for hjemmelagets overraskende ledelse etter tjue minutter. Schwolow spilte en horribel pasning rett på Jean-Paul Boëtius som scoret på åpent mål fra over tretti meter.

Deretter var Mainz dødelig effektive. Fem minutter etter scoringen erobret Boëtius ballen ved egen sekstenmeteren, løp femti meter framover og spilte ballen videre Jean-Philippe Mateta. Spissen rundet Schwolow og scoret fra spiss vinkel.

Åtte minutter senere kunne franskmannen juble på nytt. Boëtius fikk ballen på venstrekanten og slo en lav pasning mot dødlinjen. Aaron fikk tak i ballen og spilte den tilbake mot femmeteren. Der stod Mateta helt alene og satte ballen i mål.

Etter pausen skapte Freiburg mye og både Stenzel og Luca Waldschmidt kom til flere store muligheter. Gjestene bommet dog enten så vidt på målet eller klarte ikke å overvinne den sterke målvakten Müller.

Mainz, derimot, utnyttet sin første sjanse i andre omgang. Drøye tjue minutter før slutt fikk Boëtius tak i et langt utspill fra Müller. Nederlenderen spilte ballen videre til Karim Onisiwo som snudde seg rundt en motspiller og scoret fra seks meter.

Fire minutter senere utnyttet Mainz sin neste mulighet. Onisiwo hadde mye rom på høyrekanten og slo et innlegg i boksen. Mateta var først på ballen og stanget inn sitt tredje mål for dagen.

Til tross for kun 30% ballbesittelse klarte Mainz å score fem mål – aldri før har et lag som hadde ballen så lite scoret fem mål i Bundesliga. Mainz (33 poeng) har passert Freiburg (32) på tabellen. Lagene ligger på 12. og 13. plass.