Oppsummering hovedrunden lørdag: Spenning helt til de siste kampene

127

Bayern München kunne sikre ligagullet med seier mot M’Gladbach på lørdag, men i de siste 15 minuttene dukket Hahn opp og utlignet til 1-1. Pep hadde satt ut et B-preget lag og har nok mye av tankene sine til tirsdagens semifinale mot Athletico Madrid på hjemmebane. Bayern startet bra og kun etter 7 minutter ble en corner fra Götze slått inn, Thomas Müller kommer seg høyest og header ballen mot mål. Der står Tasci som får såvidt tåa på ballen og Gladbach keeper mister litt konsentrasjonen og slår ballen inn i sitt eget nett til 1-0. Det så ut til at Bayern endelig skulle bryte den 16 år gamle spøkelse. De har ikke sikret ligagullet på hjemmebane de siste 16 årene. Men Hahn ville det annerledes og kampen endte 1-1. Bayern må vente til neste helg hvor de får sjansen på nytt for å sikre seg gullet. Dortmund er kun 5 poeng bak nå, og det kan bli en virkelig thriller avslutning.

Bayern München – M’ Gladbach 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Müller (7′), 1-1 Hahn (72′).

Gulekort: Tasci, Rode, Bayern. Elvedi, Gladbach.

Tilskuere: 75 000

Dortmund hadde besøk av Wolfsburg igår, og med tap hadde de selv kronet Bayern som serievinnere for 4 år på rad. Men de satte i gang sitt elegante spill og etter 10 minutter ledet de allerede 2-0. Kagawa startet ballet etter 6 minutter, før Adrian Ramos la opp til 2-0. Reus kom seg på scoringslisten etter 60 minutter til 3-0, før Aubameyang satte inn sin dobbel til 4-0 og 5-0. Wolfsburg var tamme i hele kampen, noe de har vært store deler av årets sesong. Helt på tampen fikk de et trøste mål til 5-1.

Dortmund – Wolfsburg 5-1 (2-0)

Mål: 1-0 Kagawa (6′), 2-0 Ramos (9′), 3-0 Reus (60′), 4-0 Aubameyang (77′), 5-0 Aubameyang (78′), 5-1 Schürrle (86′).

Gulekort: Weigl, Reus, Dortmund.

Tilskuere: 81 359

Eintracht Frankfurt trenger alle poengene de kan få i slutten av årets sesong, om ikke kan det gå mot et nedrykk. Darmstadt tok imot de og satte inn 1-0 etter kun 12 minutter. Det kunne vært verre for Frankfurt da Darmstady fikk straffe i det 20 spilleminuttet. Men Sandro Wagner bommet. Frankfurt svarte i 2 omgang og utligningen kom i det 56 minutt da Hasebe satte inn til 1-1. Helt på tampen var det bortelaget som kunne juble hele veien til Frankfurt da Stefan Aigner snudde kampen til 1-2. Men seieren kom Frankfurt seg opp på kvalikk plassen. De har fremdeles ikke gjort hele jobben og neste kamp må vinnes.

Darmstadt – Eintracht Frankfurt 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Vrancic (12′), 1-1 Hasebe (56′), 1-2 Aigner (83′).

Gulekort: Mathiena, Jungwirth, Darmstadt. Seferovic, Huszti, Frankfurt.

Tilskuere: 14 800

Hoffenheim fikk også med seg 3 viktige poeng i kampen mot Ingolstadt igår. Ingolstadt har allerede sikret plassen til neste år, noe som er imponerende. Ingolstadt ledet kampen 0-1 etter mål fra Lex etter 17 minutter. Mark Uth utlignet rett før pause til 1-1. 53 minutter spilt og Hoffenheim får straffe, Kramaric er staffetakeren og bommer. Her hadde Hoffenheim en gylden mulighet til å snu kampen. Det skjedde heldigvis for Hoffenheim sin del i de siste 10 minuttene da Amiri satte inn til 2-1. Hoffenheim er nå på en trygg plass, men det er kun 4 poeng ned til kvalikk og de må vinne i neste runde for å sikre plassen i den øverste ligaen.

Hoffenheim – Ingolstadt 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Lex (17′), 1-1 Uth (37′), 2-1 Amiri (84′).

Gulekort: Rudy, Strobl, Amiri, Hoffenheim. Hübner, Bauer, Gross, Ingolstadt.

Tilskuere: 26 561

Mainz tok i mot Hamburg på hjemmebane denne lørdagen. Begge lagene er sikret plass til neste år. Mainz har muligheten for kvalikk til europaspill til neste år og innehar posisjonen sin til det. Med poeng i neste kamp er de sikret kvalifisering til Europaligaen og kan i teorien ta ifra Gladbach en kvalifisering til Champions League. Hamburg er sikret og det var ikke den store kampen for begge lag. En målfattig første omgang gikk over til en målfattig andre omgang. Kampen endte 0-0.

Mainz – Hamburg 0-0 (0-0)

Mål

Gulekort Spahic, Bahoui, Kacar, Hamburg.

Tilskuere: 32 000

Bayer Leverkusen tok i mot Hertha Berlin på hjemmebane. Hetha lå lenge på 3. plassen, men grunnet tap i de siste kampene har de falt på 5. plass. Bayer Leverkusen innkasserte nye 3 poenger i denne kampen og kan med det juble for direkte spill i Champions League neste år. Etter kun 2 minutter er det Julian Brandt som setter inn 1-0, før Lars Bender dobler til 2-0, 14 minutter senere. Hertha får en redusering etter 21 monutter da Ibicevic setter ballen i nota til 2-1. Ut i andre omgang er det ikke stort som skjer. Andre omgang blåses av og det blir en målfattig andre omgang. Leverkusen vinner 2-1.

Bayer Leverkusen – Hertha Berlin 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 Brandt (2′), 2-1 Bender (16′), 2-1 Ibicevic (21′)

ulekort: Bellarabi, Leverkusen. Langkamp, Ibicevic, Stark, Plattenhardt, Lusterberger, Weiser, Berlin.

Tilskuere: 30 210