Rosenborg slet lenge mot Åfjord

431

Åfjord Idrettslag holdt nullen mot tittelforsvareren i 55 minutter. RBK vant til slutt 0-3 mot 4 divisjonslaget fra Fosen.

Rosenborg prøvde å ta styring fra start av på Åset kunstgress, men kom ikke til mange mål sjanser i løpet av de første 45, hvor Tippeligaklubben kun klarte å kom til tre målsjanser. Hjemmelaget hadde en god mulighet. Da en RBK-spiller headet tilbake til keeper Pavel Londak som glapp ballen, men nykommeren i RBK målet fikk omsider fingrene på ballene.

Gjestene fra Trondheim imponerte ingen av de drøyt 2.500 fremmøte på stadion. Tippeliga-klubben spilte omstendig og med mange tversoverpasninger og støttepasninger. Hvor det var lite med fremdrift i laget. Hjemmelaget klarte heller ikke å holde ballene i laget, hvor det ble med en haugevis av langballer i bakrom på spissen Daniel Tårnesvik.

Hjemmelaget hadde bestemt seg å legge inn en vanvittig innsats, da dem endelig fikk vise seg frem på tv. Hvor flere av spillerne spilte langt over evnen. De to beste var kapteinen deres og spillende trener Magne Staven Larsen.

Rosenborg assistenttrener Erik Hoftun var tydeligvis ikke fornøyd over det lagets prestasjon.

– Vi skaper kun tre mål sjanser i første omgang, det gikk alt for tregt fremover på banen.

Andreomgangen startet prikk lik som førsteomgangen gjorde. Gjestene trillet ball, mens Åfjord la kompakt i forsvaret. Etter 55 minutter fikk Rosenborg endelig målet ved Magnus Stamnestrø. Hvor de fleste forventet at det skulle bli enveiskjøring, men slik ble det ikke.

Åfjord var farlig frempå noen ganger. Hvor nevnte Tårnevik fikk løsnet av et skudd på mål, mens skuddet fra Magne Staven Larsen gikk utenfor på en kontring.

0-2 målet kom på et straffespark. Dommeren var klokkeklar da han mente at Raymond Adsen Braseth hendset innenfor 16 meteren. Åfjord keeperen valgte feil side, og gjestene gikk opp i 0-2.

På tampen av kampen produserte RBK helt klart flest sjanser, men hjemmelaget klarte å henge følge med laget som spiller fire divisjoner høyere. 0-3 kom ved unggutten Olaus Skarsem.