Avd. 5: Analyser/fakta 23.runde: Mosjøen IL og Sverresborg nærmer seg 4.div etter nye tap

388

Det ser mørkt ut for Mosjøen IL etter 2-3 tapet for Junkeren, og det samme gjelder for Sverresborg, etter 2-5 tapet for Steinkjer borte. Lagene ligger henholdsvis 6 og 5 poeng unna sikker plass og det gjenstår 9 poeng å kjempe om. Begge lagene MÅ vinne sine 3 siste kamper, mens de lagene over, må tape sine resterende kamper. Der skjer nok ikke, så vi kan konkludere med at Mosjøen IL og Sverresborg, må ta den tunge veien ned til 4.div fra neste sesong av. Det endelige svaret får vi nok i neste serierunde.

Orkla FK, Junkeren og Rosenborg 2 tok viktige seirer i kampen for fornyet kontrakt i Norsk Tipping-ligaen. Mo IL sikret seg et viktig poeng hjemme mot Verdal.

Avdelingsmestrene Stjørdals-Blink, banket Molde 2 6-1, der toppscorer Sondre Hopmark Stokke, ble kampens store spiller med sitt hatrick foran 189 tilskuere på Nye Blinkbanen.

Resultater 23.serierunde:

29/9: Rosenborg 2 – Tillerbyen 3-2

Begge lagene måtte vinne for å unngå å komme under nedrykksstreken. Morten Ågnes Konradsen scoret to av hjemmelagets mål foran 100 tilskuere. RBK 2 rykket opp til 6.plass med sine 33 poeng, mens Tillerbyen er på plassen over streken med 28 poeng, samme poengsum som Mo IL som ligger under streken.

30/9: Mo IL – Verdal 0-0

Mo IL kjemper for fornyet kontrakt, men klarte bare 0-0 hjemme mot Verdal. Mo IL ligger på 11.plass, rett under streken. 200 tilskuere hadde møtt opp på Sagbakken KGB

vi får kampanalyse fra Mo ILs spiller, Niklas Bakksjø: En kamp der vi styr det meste av spillet og har klart flest sjanser. Føler oss også snytt for straffe i 1.omg. Verdal kom til Mo for å få ett poeng og utover i 2.omgang gjorde de det vanskelig for oss med å ligge kompakt defensivt.

Vi tror selv at vi må ha 6 poeng til for å berge plassen. Sjansen for at vi skal klare det er absolutt tilstede, avslutter Bakksjø til fotballnerd.no

30/9: Træff – Orkla 1-2

Begge lagene kjemper for fornyet kontrakt, og det var gjestene som kunne juble for 3 viktige poeng. Toppscorer Erik Bjørkli Helgetun scoret begge målene for Orkla FK. Orkla FK avanserte til en 8.plass med 32 poeng, mens Træff finner vi på 9.plass, med 30 poeng. Træff ble påført sitt andre hjemmetap for sesongen.

30/9: Mosjøen – Junkeren 2-3

Nå brenner det et blått lys for Mosjøen IL etter 2-3 tapet for Junkeren. Det er 6 poeng opp til sikker plass og det er kun 3 kamper igjen å spille. Vi kan konkludere med at Mosjøen IL må ta den tunge veien ned til 4.div. Junkeren finner vi på 7.plass med 33 poeng, men kan fortsatt ikke føle seg helt sikker enda. Kampens store spiller, ble Ivar Johannes Jakobsen Unhjem, som scoret hatrick for bortelaget.

vi fikk følgende kampanalyse fra hjemmelagets spiller, Eirik Søfting Høgseth, der vi også får hans vurdering av sjansen til å sikre plassen i NT-ligaen: – Kampen starter med en gigasjanse til oss etter bare få minutter, undertegnede blir spilt gjennom alene med keeper, men den blir reddet. Få minutter etterpå kommer Junkeren til et angrep og scorer, 0-1. Men bare få minutter senere kommer vi til ny stor sjanse, venstrekant blir spilt fremfor blank kasse, 1-1. Men det går ikke lange tiden før Junkeren blåser en lang ball i bakrom, alene med keeper og 1-2. Vi misser noen gedigne sjanser og går til pause noe ufortjent 1-2.

2 omgang kjører vi store deler av, misser fortsatt noen gedigne sjanser før vi får et straffespark. Den misses også, men returen settes i mål av Ånes, 2-2. Begge lag går for gull de siste 10 minuttene, og det ble Junkeren som trekte det lengste strået, scorer 3-2 på overtid. Har dessverre bare oss selv å skylde på. Vi kan nå takke for et lærerikt år i den nye 3 divisjonen og ta turen ned til 4 divisjon, avslutter Høgseth til fotballnerd.no

vi får også en kampanalyse fra 3-målsscoreren Ivar Johannes Jakobsen Unhjem:

Jevn kamp, som åpna sæ i 2.omgang. Litt hawaii mot slutten da de måtte ha mål for å overlev. Det ga oss store kontringsmuligheta. Vi sløste bort et par store før vi utnyttet en mulighet på overtid og kontret inn 3-2. Veldig viktig seier og deilig å avgjøre på overtid.
Førstemålet va fra kloss hold. Andremålet mitt var en indrefilet av ei bakromspasning som jeg satt i mål. Og siste målet var en kontring som jeg stupheadet i mål, avslutter Unhjem til fotballnerd.no

30/9: Steinkjer – Sverresborg 5-2

Sverresborg måtte vinne denne kampen for å ha et håp om fornyet kontrakt, men tapte 5-2, og dermed ser det mørkt ut. Jonas Tømmerdal Frøner scoret begge målene for gjestene, men laget reiste hjem med 0 poeng i baggasjen.

vi får følgende kampanalyse fra nevnte Jonas Tømmerdal Frøner: – Kampen sett under ett så taper vi mot et bedre lag. Steinkjer er et bra lag, spesielt på hjemmebane. Har muligheten i starten av andre omgang, men vi bommer på et straffespark som kunne gitt oss 2-2. I stedet går Steinkjer opp i 3-1 og det blir tungt for oss utover 2.omgang. Nå må vi ha 9 poeng på de tre siste samtidig som andre resultater må gå vår vei. Det ser mørkt ut, men vi gir ikke opp, avslutter Tømmerdal Frøner til fotballnerd.no

30/9: Strindheim TF – Kolstad 2-3

hjemmelaget kjemper også for fornyet kontrakt, men tapte 2-3 for Kolstad. Amund Bollingmo Vingelen scoret begge målene for hjemmelaget, mens Ole Gunnar Kallestad Øien scoret to av målene for gjestene. Strindheim TF ligger på 12.plass med 28 poeng, samme poengsum som Tillerbyen som ligger over streken på 10.plass.

2/10: Stjørdals-Blink – Molde 2 6-1

Man of the match, toppscorer Sondre Hopmark Stokke, scoret hatrick i 6-1 seieren over Molde 2. Blink vant også forrige seriekamp mot Molde 2, da med 2-0 i «Rosenes By». Stjørdals-Blink er ubeseiret hjemme: 10-2-0. Har èn hjemmekamp til for å unngå sitt første hjemmetap, og det er mot jumbo-laget Mosjøen IL.

Tabellen: Stjørdals-Blink er suveren med 56 poeng, hele 20 (!) poeng foran Kolstad. På 3.plass finne vi Molde 2 med 34 poeng. Steinkjer (4.plass) og Verdal (5.plass) har også 34 poeng.

Under streken: Her finner vi Mo IL med 28 poeng, det samme har Strindheim TF på 12.plass. Sverresborg er på 13.plass med 23 poeng, mens Mosjøen IL er sist med 22 poeng.

Toppscorer: Sondre Hopmark Stokke, Stjørdals-Blink, 30 mål