Festfotball på Camp Nou

168

Første kamp i semifinalen i den spanske cupen, Copa del Rey, der Barcelona tar i mot Valencia på Camp Nou. Barcelona har kommet seg til semifinalen uten altfor store problemer, de leder ligaen og har vist en bra form. Det har likevel ikke vært helt god flyt slik vi kjenner Barcelona. Valencia venter fremdeles på den første seieren i ligaen under Gary Nevilles ledelse. I cupen har det derimot blitt noen seire og de har da kommet seg til semifinalen.

Første omgang i kveldens oppgjør på Camp Nou ble enveiskjøring, festfotball og mange herlige detaljer. Busquets leverer en god ball til Suarez som har ikke noen tett markering. Når man lar Suarez få tid og rom innenfor 16-meteren, så blir det som regel mål. Fin scoring, men ikke helt patent forsvarspill av Valencia. Bare 5 minutter senere fikk vi se Barcelona fotball på sitt beste. En herlig stikker fra Busquets ut til Vidal på løp på høyre kant. Alle tror han skal legge inn til Neymar foran mål, men han legger 45 grader ut til en Suarez i perfekt posisjon. Utagbart 2-0. Rett før halvtimen spilt så bryter Neymar på midten og setter fart fremover, og det går fort. Messi er på løp ute til høyre og får ballen i rett øyeblikk og det står 3-0.

Rett etter 3-0 så har Messi en ny mulighet etter at Suarez har jobbet opp ballen og levert perfekt foran mål, men skuddet fra Messi går i tverrliggeren. Det siste som skjer i første omgang er straffespark til Barcelona og rødt kort til Valencias Mustafi. Han var siste mann og fellingen var grei, så det var en riktig avgjørelse. Neymar tar straffen og med to skritts fart setter han den i stolpen. 3-0 til pause.

Andre omgang blir naturlig nok ikke så veldig spennende, men vi får se at Barcelona vil ha et best mulig resultat til retur kampen på Mestalla. Et kvarter ut i omgangen så slår Arda en ball mot Suarez som flikker videre til Messi på vei gjennom. En liten finte og ballen i motsatt hjørne. 4-0. Etter 73 minutter får Barcelona en overgangsmulighet ved Neymar. Han blir litt ubesluttsom i avslutningsøyeblikket og skuddet blir blokkert og Valencia får kontroll. En veldig lite oppmerksom Parejo nærmest gir bort ballen til Messi, og det er ikke så smart innenfor egen 16-meter. Dermed ble det 5-0 og hattrick på Messi. Etter 82 minutter kommer innbytter Adriano helt til dødlinjen og får lagt inn på motsatt, der Suarez dukker opp og header inn 6-0. Hattrick også på Suarez (hvem skal få meg seg matchballen hjem?). Suarez var ikke fornøyd med dette, han avsluttet festen med ytterligere en scoring. 7-0 er drøyt. Det var klasseforskjell i første omgang med 11 mot 11, men det var ekstremt i andre omgang. Neymar scoret ikke i dag, men spilte likevel en veldig god kamp. Han gjør en del med ballen som ikke mange gjør etter han. Ter Stegen kan nesten ikke få karakter på børsen, han hadde vel stort sett bare noen få tilbakespill å ta seg av. Det blir nok mange juniorer å se på Mestalla med dette utgangspunktet. En hviledag for enkelte kan sikker komme godt med.